Selecteer een pagina

Actueel

Lustrumviering

Onze vereniging vierde zijn 30-jarig bestaan onder andere in aanwezigheid van Boris Dittrich, Kees Waaldijk, Sjors van der Panne, Rikkert van Huisstede. Inhoudelijk werd bij dit zesde lustrumviering stilgestaan bij de behaalde resultaten op het gebied van homo-emancipatie in de afgelopen 30 jaar in Nederland en wereldwijd.

Lees meer

Gelukkig Gay!?

Uit grootschalig onderzoek blijkt dat homo-mannen fysiek en mentaal minder gezond zijn dan de gemiddelde burger en ook minder gelukkig. Hebben we een minder stabiel dagpatroon, drinken we meer, sporten we minder, eten we slechter, hebben we meer stress, zijn we meer alleen?

Lees meer

Rijk bouwen in Haarlem

Zo rijk en oorspronkelijk als er in de 17e eeuw in ons land is gebouwd, zo schraal is de bouw er in de 18e en begin 19e eeuw. Maar er zijn uitzonderingen. Oud Schiedam is zo’n voorbeeld, maar ook is er Paviljoen Welgelegen in Haarlem.

Lees meer

Groene Middag in het Amsterdamse Bos

Wandeling door het Amsterdamse Bos begeleid door een bosgids, gevolgd door een openluchtborrel. We brengen de middag door in het Amsterdamse Bos. We beginnen op een nader aan te geven locatie bij het water met koffie/thee en taart, gemaakt door leden van de IG culinair.

Lees meer

GayNed Pride Borrel

Ter afsluiting van de Pride 2022 gaan we zondag 7 augustus van 17:00 – 19:00 uur samen borrelen op het fraaie overdekte terras van Brug34 aan de Herengracht. Voor veel Gaynedleden inmiddels een vertrouwd adres.

Lees meer

Kennismaken?

We verwelkomen graag nieuwe leden! Als geïnteresseerde kun je vrijblijvend kennismaken met GayNed tijdens een activiteit of borrel. 

Vrijmigaynedbo

Voortaan is er gelegenheid ook zonder georganiseerd inhoudelijke programma met elkaar een vrijdagmiddagborrel te doen bij Brug34, Utrechtsestraat 19 in Amsterdam.

Lees meer

Outdoor activiteiten op het zonnige strand van IJmuiden

Op Strandpaviljoen Beach Inn, gelegen aan het strand van IJmuiden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, word je ontvangen met koffie of thee en ovenverse appeltaart. Daarna zijn er 3 activiteiten. Na alle inspanningen kun je bijkomen op het strandpaviljoen en genieten van een BBQ.

Lees meer

Roze viering in Rotterdam

Dit jaar is Rotterdam de gaststad voor de Roze Zaterdag op 18 juni. Een dag waar trots de diversiteit van de LHBTIQ+ gemeenschap wordt gevierd. Traditiegetrouw is er aan het begin van de Roze Zaterdag een kerkelijke viering. Dit jaar organiseert de Rotterdamse Roze Vieringen dit samen met een aantal vertegenwoordigers vanuit de Rotterdamse kerken. De viering is in de Waalse Kerk.

Lees meer

Dynamiek van het Nederlands en stadsdialecten in het Amsterdams

Ben je taalpurist of juist niet? Herinner je verschillen tussen streek- en stadsdialecten een paar dorpen of wijken verder? Beide onderwerpen komen aan de orde tijdens deze bijeenkomst die georganiseerd wordt door Frans van Wel. Frans heeft een tweetal sprekers uitgenodigd. Met name tijdens de eerste inleiding zal het je niet lukken alleen maar te luisteren!

Lees meer

Museum, wandeling en huisconcert in Zwolle

Op 22 mei zijn we vanaf 10.00 uur welkom bij GayNed-leden Steven Faber en Frans Haverkort. We worden ontvangen met koffie/thee en een Zwollenaartje. Hierna gaat groep 1 naar het Museum De Fundatie, Blijmarkt 20 (graag Museumjaarkaart meenemen).

Lees meer