Selecteer een pagina
23 juli

Rondleiding: het Paleis van de Republiek op de Dam te Amsterdam

Geniet van een rondleiding door de Oude Kerk en het Koninklijk Paleis op de Dam door ons lid Cees van Bladeren (en voorzitter van de IG Architectuur en Geschiedenis).

We starten op 23 juli om 14.00 uur op het Oudekerksplein 23 te Amsterdam. We bezoeken eerst de Oude Kerk. Deze kerk is het oudste monument van Amsterdam. Na het bezoek lopen we daarna naar de Dam en het Paleis.

De bouw van het Paleis startte in 1648 en werd voltooid in 1665. Het gebouw was bedoeld als stadhuis van Amsterdam. De stad was in die periode op het hoogtepunt van zijn bloei als internationaal handelscentrum. Het stadhuis was destijds het grootste profane gebouw van Europa en werd het achtste wereldwonder genoemd.

Het gebouw is uniek, maar waardoor? Wat was het architectonische programma? Hoe werd het het Koninklijk Paleis? Wat is er nog te zien van de oorspronkelijke functie? Antwoorden op die vragen en nog veel meer krijg je van Cees van Bladeren in een rondleiding van zo’n anderhalf à twee uur. Na afloop drinken we een glas bij café Prik op steenworp afstand van het paleis, waar de eerste consumptie op kosten van GayNed is.

De activiteit is volgeboekt, inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

In het kort:

Datum: 23 juli 2022
Tijd: 14:00 - ?
Locatie: Oudekerksplein 23 te Amsterdam
Kosten: Gratis voor Museumjaarkaart, anders € 12,- voor de Oude Kerk en € 12,50 voor het paleis.

Opgeven voor deze activiteit?

Log hieronder in om aan te melden

Kennismaken?

We verwelkomen graag nieuwe leden! Als geïnteresseerde kun je vrijblijvend kennismaken met GayNed tijdens een activiteit of borrel.