Selecteer een pagina
5 augustus

Gay Pride Genius PINK borrel met special guest Laurens Buijs

Genius organiseert op de laatste dag (zondagmiddag) van Pride Amsterdam een bijzondere PINK borrel met inhoud.

Pride is not (just) for partying. De eerste Pride was notabene een oproer! De dag na de Canal Pride is er ruimte en tijd voor bezinning en verdieping. Zondagmiddag 5 augustus gaan we de diepte in en vieren we met een borrel het leven en onze (voor)rechten.

laurens buijs bas van harenOnze special guest is Laurens Buijs. Laurens, ook bekend van het Genius Lustrum van 2017, is sociaalwetenschapper aan de UvA en oprichter van IncInc, een onderneming die organisaties bijstaat in vraagstukken over diversiteit, inclusie en identiteit. Hij zal worden geïnterviewd door Bas van Haren, onze voorzitter en digitaal (marketing) strateeg.

Onderwerp is de positie van homoseksualiteit in Nederland die nog altijd aan allerlei veranderingen onderhevig is. Onderzoek naar coming out laat zien dat steeds meer jongeren zich aangetrokken voelen tot een ‘tussen-identiteit’, tussen man/vrouw of hetero/homo in.

Ook het expliciet identificeren als “seksueel anders” lijkt minder populair te worden onder jongeren. Betekent dit dat het onderscheid tussen homo en hetero op termijn zelfs helemaal kan gaan verdwijnen? Wat zijn de gevolgen voor de bestaande homocultuur en homogemeenschap? En wat voor gevolgen kan dit hebben voor een vereniging als Genius? Op welke manieren zouden de jongste generaties LHBT’s toch aansluiting kunnen vinden bij de bestaande homocultuur?

In het kort:

Datum: 5 augustus 2018
Tijd: 15:30 - 19:30
Locatie: (P)INK Hotel Nieuwezijds Voorburgwal 67 1012 RE Amsterdam
Kosten: 7,50 Euro per persoon. Inclusief welkoms-cocktail & hapjes. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgeven voor deze activiteit?

Log hieronder in om aan te melden

Kennismaken?

We verwelkomen graag nieuwe leden! Als geïnteresseerde kun je vrijblijvend kennismaken met GayNed tijdens een activiteit of borrel.