Selecteer een pagina
28 april

Rondleiding Kasteel Duivenvoorde & Oranje borrel

Op ZONDAG 28 april bezoeken we kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten.

Maar het is helaas wie het eerst komt wie het eerst maalt!
Gelet de beperkte capaciteit van de rondleiding in het kasteel is de groepsgrootte maximaal 30 personen.

Dit bijzondere kasteel in Hollandse renaissance stijl is gelegen aan de Vliet in de landgoederenzone tussen Den Haag en Leiden. In dit gebied zijn de afgelopen vijfhonderd jaar statige landgoederen gebouwd voor de in de residentie werkzame bestuurders, kooplieden en adel.

Maar deze zone is veel langer bewoond. De Vliet werd in de Romeinse tijd langs deze strandwal gegraven in opdracht van legeraanvoerder Corbulo door soldaten en verbond de Oude Rijn met de Maas. De Veurseweg is de belangrijke verbindingsweg op de strandwal die de landgoederen als kralen aan een ketting verbindt. Hieraan ligt ook de oprijlaan naar Kasteel Duivenvoorde en de Horstlaan die leidt naar het koninklijke landgoed de Horsten.

De Duitse tuinarchitect Eduard Petzold kreeg rond 1854 van Frederik prins van Oranje-Nassau de opdracht de verschillende landgoederen aaneen te smeden. Door een veelheid aan kleine bosschages probeerde Petzold een schakering te bereiken. Hij creëerde een spel van open weiden met zichtlijnen en gesloten bos.

Inmiddels is het landschap meer dan 150 jaar verder en nog altijd wordt deze schakering tussen open en dicht als kwaliteit beschouwd in dit cultuurlandschap.

Op 28 april krijgen we een rondleiding in het kasteel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 13e eeuw. Daarna kunnen jullie wandelen in het park en het fraaie landschap in de omgeving.

Vanaf 15.00 uur zijn jullie welkom op de oranjeborrel in de hotelbar van de Gouden Leeuw in Voorschoten op een steenworp van het kasteel.

Nb: gelet de beperkte capaciteit van de rondleiding is de groepsgrootte maximaal 30 personen.

Programma

12.00: inloop in kasteel Duivenvoorde met koffie,
12.45: rondleiding in twee groepen van max 15 man
14.00-15.00: Wandeling op eigen gelegenheid in park en omgeving
15.00: start oranjeborrel in hotel de Gouden Leeuw, Veurseweg 180, Voorschoten
17.00: einde

In het kort:

Datum: 28 april 2019
Tijd: 12:00 – 17:00
Locatie: Kasteel Duivenvoorde & Hotel de Gouden Leeuw
Kosten: € 12,50* (Deelname rondleiding Kasteel Duivenvoorde), € 10,00* (Deelname Oranjeborrel Voorschoten), € 22,50* (Deelname Rondleiding & Oranjeborrel Voorschoten) * Exclusief kosten voor Eventbrite (4% ticketprijs en € 0,99)

Opgeven voor deze activiteit?

Log hieronder in om aan te melden

Kennismaken?

We verwelkomen graag nieuwe leden! Als geïnteresseerde kun je vrijblijvend kennismaken met GayNed tijdens een activiteit of borrel.