Selecteer een pagina
1 oktober

Architectuur van Aldo van Eyck in Den Haag

Op vrijdag 1 oktober staat Aldo van Eyck centraal met zijn werk in Den Haag. Dat wil zeggen zijn nieuwbouw voor de Algemene Rekenkamer (1997) en de Pastoor van Arskerk (1969). Er zijn weinig zulke onorthodoxe, vrolijke vragenstellers en ruimtegoochelaars te vinden als juist: Aldo van Eyck. De nieuwbouw van de Rekenkamer in één van de oudste stukjes van Den Haag zwiert met het grootste gemak door z’n zelfs middeleeuwse omgeving, zonder iets aan eigenheid in te boeten. De Van Ars kerk uit nota bene de roerige jaren 60 geeft vorm aan Van Eyck’s (zelf niet religieus) visie: ‘de kerk moet meer bewegen’. Het blijkt overigens een unieke kans om de Rekenkamer nog te zien, er zijn plannen om die ingrijpend te gaan verbouwen.

In dat geheel past het eigenlijk ook wel dat deze activiteit niet in het weekend maar op een vrijdag zal plaatsvinden en wel op vrijdag 1 oktober 2021. Deze onorthodoxe manoeuvre was nodig omdat de Rekenkamer normaal al nooit, maar zeker nooit in een weekend, te bezoeken is. De Algemene Rekenkamer ontvangt ons ‘s morgens in hun gebouw. In de Pastoor van Arskerk zal Christiaan Steenbergen een begeesterd spreker over Aldo van Eyck blijken.

Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar voor deze activiteit. Dat is mede met het oog op de restricties die Corona nog steeds stelt.

Het globale programma is als volgt:
10:50 u: Verzamelen Lange Voorhout 8, Den Haag [Parking: P Museumkwartier Korte Voorhout]
11:00 u: Bezoek Algemene rekenkamer (1997) Lange Voorhout 8, Den Haag
12:30 u: Lunch, Posthoorn Lange Voorhout
13:30 u: Vertrek naar Loosduinen (per auto [20 min], fiets [25 min] of tramlijn 3 [33 min])
14:00 u: Bezoek Pastoor van Arskerk (1969) Loosduinen, Aaltje Noordewierstraat 4, Den Haag
16:00 u: Borrel, Strandtent 14, Kijkduin (bereikbaar met auto, fiets en bus 26 [11 min]
17:30 u: Einde programma

Inschrijven liefst zo snel mogelijk maar uiterlijk 26 september 2021. De kosten bedragen € 25 pp incl. lunch en borrel (excl. Ticketkosten). Vervoer, van de Rekenkamer naar de Pastoor van Arskerk en vervolgens naar Kijkduin, is voor eigen rekening en organisatie

Schrijf je in voor deze unieke kans om dit werk van Van Eyck nog te kunnen bekijken!

Deze bijeenkomst wordt gehouden binnen de Corona-regels die op dat moment gelden. Samen zien we toe op een veilige bijeenkomst met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Heb je last van klachten zoals niezen, hoesten en koorts, blijf dan thuis. Doe dat ook als je huisgenoten dergelijke klachten hebben.

In het kort:

Datum: 1 oktober 2021
Tijd: 10:50 - 17:30
Locatie: Algemene rekenkamer (1997) Lange Voorhout 8, Den Haag
Kosten: €25 (incl. lunch en borrel)

Opgeven voor deze activiteit?

Log hieronder in om aan te melden

Kennismaken?

We verwelkomen graag nieuwe leden! Als geïnteresseerde kun je vrijblijvend kennismaken met GayNed tijdens een activiteit of borrel.