27 november

IDFA DocLab Liminal Reality

In het kader van het IDFA organiseert de IG Film & Meer een interactieve DocLab-ervaring in en rondom de Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam. Met het “Liminal Reality” programma wordt de ongrijpbaarheid van nieuwe media gevierd en kun je de onvoorspelbare tussenfase onderzoeken waarin we zijn beland – ergens voorbij het “oude normaal”, op de drempel van een post-COVID werkelijkheid: in een wereld van digitale, fysieke en hybride technologie; met (post)menselijke lichamen op een oververhitte planeet. Techmiljardairs zoeken inmiddels hun heil in Marsreizen en hun eigen meta verse, maar hoe reageren nieuwe media kunstenaars op deze hedendaagse werkelijkheid? En waar is de herkenbaarheid van de “roze rand” in deze beleving?

De IG Film & Meer nodigt je uit het interactieve en immersieve schemergebied te betreden tussen individu en gemeenschap, realiteit en fantasie, en de kwetsbare menselijke natuur en technologie.

Speel, ontdek en beleef een selectie van interactieve kunstwerken, VR-installaties en sociale XR-experimenten in de Tolhuistuin.

Het DocLab is open vanaf 11:00 uur. Toegang tot de tentoonstelling is gratis. Klik hier voor meer informatie. Voor sommige installaties is een ticket vereist die je van tevoren zelf dient te kopen.

Voor alle ervaringen waar een kaartje voor nodig is geldt: meld je bij de DocLab receptie van de Tolhuistuin. Je wordt vanaf de DocLab receptie naar de ervaring geleidt.

Tussen 15:00 – 15:30 uur drinken we koffie in de Tolhuistuin en kunnen we elkaar ontmoeten en kennismaken. Je kunt de tentoonstelling of installatie al eerder gaan bezoeken.  Als je ervoor kiest om te beginnen om 15:00 uur, dan heb je vanaf 15:30 uur nog ruim een uur de gelegenheid om de tentoonstelling en/ of installatie te bezoeken.

Vanaf 17:00 uur (tot 19:00 uur) is er een aangeklede borrel met “een snelle hap” in de terraskamer van Café Schreierstoren (Prins Hendrikkade 94/95, Amsterdam). Genoeg tijd dus om ervaringen uit te wisselen! Kosten van deze activiteit bedragen 20€ per persoon, inclusief koffie in de Tolhuistuin, 2 drankjes in de Schreierstoren, borrelhappen en een hoofdgerecht. (excl. ticketkosten EventBrite). Vanaf je 3e drankje in de Schreierstoren betaal je deze zelf.

Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Om deel te nemen aan deze bijeenkomst dien je in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag of herstelbewijs).

In het kort:

Datum: 27 november 2021
Tijd: 11:00 - 19:00
Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam
Kosten: €20

Opgeven voor deze activiteit?

Log hieronder in om aan te melden

Kennismaken?

We verwelkomen graag nieuwe leden! Als introducé kun je vrijblijvend kennismaken met GayNed tijdens een activiteit of borrel.