Selecteer een pagina

IG Gezondheid; ‘Kinderen een keuze’

Nogal wat jonge homomannen zijn bezig met kinderwensen: adoptie, pleegmoeders, draagmoeders… Er zijn verschillende sites voor het vinden van een geschikte match. Deze ontwikkeling roept nogal wat vragen op. Wat is de reden hierachter? Is kinderen nemen of krijgen een keuze of een natuurlijke drang of dwang zelfs? Moeten we op deze ontwikkeling jaloers zijn? Zijn we zelf spijtoptanten? Of zijn we juist blij dat we de zorg voor kinderen in deze tijd aan ons voorbij kunnen laten gaan? Als we zelf kinderen hebben,

draagt dat bij aan ons levensgeluk? Hoe houden we ons zelf jong, zonder de input van opgroeiende kids? Hoe blijven we bij de tijd en hoe zorgen we voor een steunsysteem bij het ouder worden? En, is het wel verantwoord in deze tijd om Moeder Aarde met nog meer kinderen te belasten? Zie voor achtergrondinfo: www.meerdangewenst.nl

De IG Gezondheid organiseert een middag rond dit thema, met een inleidende lezing door Pim Mookhoek, filmmaker. Pim heeft een documentaire gemaakt over het waarmaken van de kinderwens onder gays (zie: www.pimproducties.nl). Na de ongetwijfeld inspirerende lezing gaan we uiteen in kleine groepjes om aan de hand van thema’s en prikkelende stellingen met elkaar ideeën en ervaringen uit te wisselen. Een leuke manier om elkaar weer wat beter te leren kennen.

Thema’s :
Liever een eigen kind of een adoptie kind?
Wel of geen donor zijn?
Kinderen uit een eerdere relatie
LHBTI+ ouders en hun kinderen
Fris blijven zonder kinderen
Bewust kinderloos

Programma

13:30 uur Ontvangst met koffie/thee/fris/koekjes
14:00 uur Welkom door dagvoorzitter/discussieleider
14:10 uur Bijdrage Pim Mookhoek, filmmaker
14:40 uur Vragen en discussie
15:10 uur Themagesprekken eerste ronde
15:40 uur Pauze
15:55 uur Themagesprekken tweede ronde
16.30 uur Borrel ter plekke (fris, witte en rode wijn, hapjes)
18:00 uur Einde / Eten voor de liefhebbers (opgeven bij aanmelding; individueel te betalen in het restaurant www.StudioK.nl . Hoofdgerecht kost 16 euro).

Locatie en bereikbaarheid

Stayokay Amsterdam Oost
Timorplein 21, 1094 CC Amsterdam
https://www.stayokay.com/nl/hostel/amsterdam-oost?utm_source=GMBlisting&utm_medium=organic

Goed bereikbaar met het o.v., ook direct vanaf t Centraal station.

Kosten

Het programma incl. koffie/thee en borrel kost 15 euro per persoon. Eten voor de liefhebbers (opgeven bij aanmelding op de dag zelf; individueel te betalen in het restaurant www.StudioK.nl . Hoofdgerecht kost 16 euro).

Datum

25 nov 2023
Verlopen

Locatie

Stayokay Amsterdam Oost
Timorplein 21, 1094 CC Amsterdam
Website
https://www.stayokay.com/nl/hostel/amsterdam-oost