Selecteer een pagina

IG Film ‘Dierpresentaties in de media.’

28 oktober organiseert de IG Film en meer een lezing en discussie met Maarten Reesink, expert op het gebied van DierMens Studies aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van het boek “Dier en Mens: de band tussen ons en andere dieren.” Reesink zal spreken over de complexe relatie tussen mens en dier, met een focus op hoe ons beeld van dieren verandert onder invloed van de media. Hij bespreekt vragen zoals “Hoe beïnvloedt media-representatie onze ethische behandeling van dieren?” en ”Hoe kan de studie van dier-mens relaties bijdragen aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving?”
Reesinks onderzoek omvat ook de studie van representatie in televisie, in het bijzonder reality-tv. Zijn lezing biedt ons gelegenheid te reflecteren op de invloed van media op onze perceptie van de wereld, inclusief de representatie van gemarginaliseerde groepen zoals de LHBTI-gemeenschap.

DierMens Studies Diermensstudies.nl is een interdisciplinair vakgebied dat inzichten en methoden combineert uit disciplines zoals sociologie, antropologie en media studies. Het draagt bij aan het begrijpen van de relatie tussen mens en dier en heeft maatschappelijke relevantie in het ontwikkelen van beleid met betrekking tot dierenwelzijn.

Meer informatie over aanmelding en kosten volgt.

Datum

28 okt 2023